Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо призна, че професията го кара да мрази личния си живот. В откровено интервю пред CNN специалния разкри част от най-съкровените си мисли.

"Мразя, че не съм нормален баща, който гледа мач на сина си с други 20 бащи. Хората се чувстват длъжни да ми искат автографи или да ме обиждат. Стига се дори до там, че обиждат детето ми, което на 12 години", оплака се Специалния.

Според него образът му в обществото е силно изопачен, а хората го съдят само според това, което показва на скамейката.

“В обществото познават мениджъра Моуриньо. Това е моят професионален облик, особено 90-те минути по време на мач. Аз съм тук, за да върша работата си, да печеля. Изживявам всеки мач като последен. Хората виждат това и го приемат за чиста монета. Смятат, че образът ми от стадиона е истинският ми образ. Те ме познават само като професионалист и мислят, че това което са видели е всичко от мен. Малцина обаче ме познават истински, като приятел, като близък човек. Колко хора знаят, че обожавам да съм със семейството си, да се разхождаме по улиците. Но заради професията не мога да го правя”, продължи още Моуриньо.

Той говори и за професионалните си амбиции.

“Очаквам да съм във футбола като треньор до 70-75 години. Имам четири години договор с Реал Мадрид. Докато не изтече, няма да мисля за друг клуб. Следващата стъпка за мен ще е Англия. Сега съм щастлив, че съм в най-добрия треньор в света", завърши Моуриньо.