Освиркванията вървят ръка с ръка с професията, каза старши треньорът на Реал Мадрид след първите противоречиви възгласи към него по време на престоя му в испанската столица.

Това се случи след победата с 4:1 над Атлетик (Билбао) снощи. Само четири дни след загубата срещу Барселона в среща за купата на Краля на "Сантяго Бенабеу", Моуриньо чу първите освирквания от публиката на "белите" по свой адрес.

Той обаче подмина въпроса за случката, обяснявайки, че "на този стадион са били освирквани най-големите имена във футбола, така че няма проблеми".

"Зидан е бил освиркван тук. Роналдо също. Кристиано Роналдо получи освирквания. Защо да не се случи и на мен?", заяви Специалния. 

Бившият треньор на Порто, Челси и Интер добави, че щеше да приеме по-сериозно обиждания от публиката на някой от бившите си отбори. С тях той спечели множество купи, а освен това триумфира два пъти в Шампионската лига.

Моуриньо категорично отрече да има криза в клуба, въпреки загубата от Барселона. „За първи път ние сме с пет точки преднина на върха в класирането. Преминахме групите на Шампионската лига без загубена точка и имаме още поне един мач от Купата на Краля. Ако паднем, поне ще е от Барселона, а не от Алкоркон", каза накрая Моуриньо.