Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо не съжалява, че бръкна в очите на помощник-треньора на Барселона Тито Виланова в последните минути на мача реванш за Суперкупата на Испания.
 
Записите и снимките показаха, как Специалния бърка с пръст в окото на асистента на Пеп Гуардиола. Изпълнението на португалеца се появи на челните страници на всички вестници и бе показано в новинарските емисии на телевизиите.
 
“Жозе не иска да се извинява. Той не съжалява и е наясно, че с действията си защитава Реал (Мадрид). Моуриньо не се вълнува от позицията на пресата. Интересува го само мнението на феновете на Реал”, заяви говорителят на Моуриньо Еладио Парамес пред ежедневниците “Ел Мундо” и “Ас”.
 
Парамес разкри, че действията на Специалния са били отговор на серията провокации и обиди, отправени от резервната скамейка на Барселона.
 
Напрежението между двата отбора ескалира в последните минути на срещата на “Камп Ноу”, спечелена от Барса с 3:2. Докато играчите се блъскаха, телевизионните камери показаха как Моуриньо бърка в лявото око на Виланова. Докато португалецът се оттегляше, треньорът на Барселона го блъсна в гърба.
 
Дни след инцидента в. “Марка” написа, че пред свои близки Жозе Моуриньо е споделил, че съжалява за стореното по време на мача на Барселона./БЛИЦ