Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо направи поредното скандално изказване. Специалния призна, че предпочита стадион „Сан Сиро” пред „Сантяго Бернабеу”. Това е заради горещата подкрепа, която Интер получаваше, когато португалецът беше начело на отбора.

„Много хора ще ме критикуват, но ако трябва да избирам между „Бернабеу” и „Сан Сиро”, винаги ще избера „Сан Сиро”, където подкрепата е специална.”, казва Моу за „Економико”.

Срещу Манчестър Сити в сряда вечер португалецът ще запише своя мач № 100 в Шампионската лига. Той признава, че има късмет толкова бързо да стигне това постижение заради големите си успехи в турнира.

„За щастие никога не съм бил елиминиран в груповата фаза и играя поне по 6 мача на година в Шампионската лига. Два пъти съм играл максималните 13 мача на сезон в турнира. Всичко стана много бързо.”, припомня Моуриньо. Мачът срещу Манчестър Сити за Шампионската лига ще бъде специален за Жозе. В сряда той ще постави рекорд за най-младия треньор записал 100 двубоя в най-комерсиалния турнир.

До момента Специалния е извеждал Порто, Челси, Интер и Реал в общо 99 двубоя от Шампионската лигата. Балансът му е 54 победи, 25 равни и 20 загуби с голова разлика 166:85. Зад тези цифри стоят и спечелените два трофея от лигата – с Порто и Интер.