Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо отново влезе в светлините на прожекторите след свое изказване. Португалецът заяви, че не се притеснява от негативния имидж, който медиите му изграждат, а той му помага да мотивира своите играчи.

"Като треньор аз предпочитам да бъда критикуван за агресивните ми думи, защото моята цел е да мотивирам наранената гордост на играчите си. Предпочитам това пред политически коректното говорене и приятелското отношение, което в крайна сметка ни води до загуби. Не мога да приема тази ситуация. Иначе аз съм оптимист, защото отборът е готов за много победи, малко равенства и още по-малко загуби", заяви Моуриньо.

Преди 5 дни Специалния за пореден път изуми всички със самооценката си и показа, че не се интересува особено от това какво мислят другите за него. „Не всички са като Исус Христос, а още по-малко са като мен“, заяви Моуриньо. „Шампионската лига не е маниакална цел пред Реал  през този сезон. Моето его вече бе задоволено с Порто и Интер. Сега имам повече опит и съм по-зрял. Не се опитвам да докажа нищо пред никого, сега искам да докажа нещо на себе си“, добави Специалния.