Челси срещу Галатасарай е една от най-интригуващите двойки в 1/8-финалите на Шампионската лига. Сблъсъкът е интересен най-вече заради срещата между звездата на турците Дидие Дрогба и бившия му тим.
 
Освен това Дрогба ще трябва да се изправи и срещу един от любимите си мениджъри Жозе Моуриньо, който го искаше в тима си наскоро.
 
Дрогба и Моуриньо бяха в тима на Челси в периода 2004-2007, след което португалецът пое Интер. Наскоро кот д'ивоарецът бе даде за пример за футболист със силен характер и самочувствие, и бе спряган за трансфер при "сините" през зимата.
 
Дрогба пък неведнъж се е изказвал ласкаво за Моуриньо. 

"Когато играя срещу Моуриньо, трябва да играя против баща си. Моуриньо заема специално място в моя живот", заяви футболистът преди година.

Двамата се срещнаха през миналата година в Шампионската лига, когато Моуриньо победи Галатасарай като треньор на Реал (3:0 и 2:3).
 
Галатасарай стигна до среща с Челси на 1/8-финалите в тазгодишното издание на Шампионската лига след като победи Ювентус с 1:0 в последен мач от груповата фаза. Двубоят ще се запомни с лошите условия на игра, свързани с разкалян терен и непрекъснат снеговалеж.
 
Челси пък спечели групата си, записвайки две загуби от тима на Базел (1:2 и 0:1)