Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Реал (Мадрид) посреща Барселона във финал-реванш за Суперкупата на Испания. В първия двубой на “Камп Ноу” каталунците спечелиха с 3:2, а днес от 23:30 часа двата отбора излизат, за да определят носителя на трофея. Днешната среща е епизод №2 от стартиралата миналата седмица битка между Жозе Моуриньо и наследника на Хосеп Гуардиола – Тито Виланова. След първия мач резултатът е 1:0 за треньора на Барса.

Медиите в Испания и по-точно в Каталуня припомнят любопитен момент от историята на Жозе Моуриньо. На 28 юни 1997 година португалецът триумфира с купа в редиците на Барселона, като преводач на тогавашния треньор Боби Робсън. “Синьо-червените” побеждават на сегашния дом на Жозе - “Сантяго Бернабеу”, Бетис с 3:2 след продължение във финал за Купата на Краля. Барселона празнува насред Мадрид, а на терена един от най-дейните е именно Моуриньо. Титуляр в Барселона е българската звезда Христо Стоичков. След края на мача всички пеят химна на “каталунците”, включително и Моуриньо. Заедно с Боби Робсън през сезон 1996/97 той печели Купата на Краля, Суперкупата на Испания и КНК.

На следващия ден от терасата на “Палау де ла Хенералитат” споделя, че се е чувствал много самотен през целия сезон, тъй като не е участвал в работата на отбора. Ръководството сменя Боби Робсън, но Моуриньо остава и продължава кариерата си при каталунците. Той става част от екипа на следващия треньор Луис ван Гаал, с който печели 2 шампионски титли, 1 Купа на Краля и 1 Суперкупа на УЕФА. През есента на 2000 година португалецът напуска “Камп Ноу”, за да започне работа в Бенфика.

Реал Мадрид – Барселона
Днес от 23:30 часа
Пряко по ТВ+ Булсатком
Съдия:
Матеу Лаос

Вероятни състави:
http://imagecache.soccerway.com/new/teams/150x150/2016.gif
Реал Мадрид:
Касияс, Арбелоа, Пепе, Рамос, Марсело, Шаби Алонсо, Кедира, Йозил, Ди Мария, Роналдо, Бензема
Резерви: Адан, Албиол, Коентрао, Ласана Диара, Модрич, Кайехон, Игуаин
Контузени: няма: наказани: няма



http://imagecache.soccerway.com/new/teams/150x150/2017.gif
Барселона:
Валдес, Алвеш, Пике, Масчерано, Жорди Алба, Бускетс, Шави, Иниеста, Педро, Меси, Алексис Санчес
Резерви: Пинто, Пуйол, Адриано, Сонг, Фабрегас, Тейо, Вия
Контузени: Муниеса, Куенка, Алкантара, Абидал



БАЛАНС ВЪВ ВСИЧКИ ТУРНИРИ
220 мача, 87 победи за Реал (Мадрид), 46 равенства, 87 победи за Барселона

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Барселона е печелил най-много пъти Суперкупата на Испания - 10. Реал (Мадрид) е с 8 трофея до момента.

* Каталунците спечелиха последните 3 издания на Суперкупата на Испания, побеждавайки Реал (Мадрид) (2011), Севиля (2010) и Атлетик (Билбао) (2009).

* Барселона загуби само 1 от последните си 8 мача срещу Реал (Мадрид) във всички турнири. Каталунците постигнаха 4 победи, а 3 срещи завършиха наравно.

*Реал (Мадрид) записа най-слабия си старт от 1973 година насам, след като в първите два кръга в Примера дивисион няма победа - равен с Валенсия и загуба от Хетафе.