Жозе Моуриньо продължава да смята, че Кристиано Роналдо трябва да спечели "Златната топка" за 2012 година. Футболистът на Реал Мадрид е един от претендентите, другите двама са Лионел Меси и Андрес Иниеста.

"Престъпно е Кристиано да не спечели "Златната топка", заяви Моуриньо в интервю за португалската телевизия "А Бола ТВ".

“По-трудно е да си Кристиано, отколкото Меси. Ако Меси е най-добрият в света, то е защото Кристиано е от друга планета. Единият играе на 50 квадратни метра. Там вратата е много по-близо. Другият играе като крило. Как ви се струва? Едно крило бележи толкова голове, колкото централен нападател. Той е крило, което играе и в защита. В 94-ата минута може да направи спринт назад и да покрия атакуващия Педро. Той е много важен футболист и за защитата ни", допълни още Специалния.

Моуриньо се оплака и от съдийското отношение към Роналдо: "Него не го защитава никой и нищо. Съперниците виждат, че има животинско тяло и го ритат здраво. Бам! Бам! За да извадят картон са необходими много пъти "бам!". При Меси веднага вадят картон. Един фаул и жълт картон. И затова не смеят да го ритнат повече от веднъж, за да не им извадят червен картон"./БЛИЦ