Треньорът на Интер Жозе Моуриньо заяви след победата над бившия му клуб Челси, че е изразил радостта си от успеха както никога не го е правил досега. Италианците отстраниха Челси на 1/8-финал в Шампионската лига, след като и снощи победиха с 1:0 на “Стамфорд Бридж”. Интер продължава на 1/4-финалите с общ резултат 3:1, след като бе постигнал успех в първия мач в Италия с 2:1. Единственият гол в мача вчера бе дело на Самуел Ето’о в 79-ата минута.

“Това е велик момента за отбора, за Интер и за всички футболисти, които не успяваха да преминат бариерата и да се класират за четвъртфиналите. Класирахме се без късмет, без дефанзивен футбол и не защото противникът ни игра слабо. Класирахме се, защото като индивидуалности и като тим направихме перфектен мач. Всеки един от футболистите ми си свърши работата по брилянтен начин”, похвали тима си Специалния.

"Познавам стила на Челси, познавам стадиона, атмосферата, феновете и знаех какво ни очаква. Бях наясно, че не може цял мач да се отбраняваме и да играем за 0:0, затова пуснах схема с трима нападатели. Челси е доста предвидим отбор, който винаги играе по един и същи начин. Въпреки това не е лесно да ги победиш, защото имат невероятни играчи. Иванович и Жирков обичат да атакуват, но когато са поставени под напрежение те се замислят, преди да тръгнат сляпо напред. Мисля, че се справихме с техните набези и те не бяха особено ефективни в този мач. Получи се точно това, което искахме", добави португалецът.

„В съблекалнята се радвах както никога досега. Това бе фантастична победа за Интер. Моят отбор е Интер. За феновете – те са моите фенове. Мисля, че тази победа доказа едно нещо – Стамфорд бридж е моят дом. Аз винаги печеля тук, независимо кой отбор водя”, продължи Жозе./БЛИЦ