Един от най-популярните треньори в света Жозе Моуриньо разкри, че в кариерата си като наставник се е чувствал най-добре в Реал (Мадрид). Португалецът е без работа след уволнението си от Манчестър Юнайтед през декември миналата година, а иначе е водил още Бенфика, Униао Лейрия, Порто, Интер и Челси.

"В Реал Мадрид беше най-доброто ми преживяване заради това, което научих там като треньор и човек, както и заради уроците, които прилагам в кариерата и живота ми. Това е най-добрият спомен от кариерата ми, беше фантастично“, припомни си Специалния пред „Канал 11“ в родината си.

„Казаха ми, че насреща имаме най-добрия отбор в света, който ни мачкаше, и че трябва да променим ситуацията. Налагаше се да избегнем това Барселона да ни мачка, така че трофеят от Купата на краля на "Местая" (б.р. през 2014 г., когато Реал победи с 2:1) беше най-важният. Оттам нататък нищо не беше същото. Спечелихме първенството и Суперкупата на Испания, но нищо не може да се сравни с финала за Купата. За съжаление, не успях да спечеля трите полуфинала в Шампионската лига", добави португалецът.