Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо разтрогна с испанския гранд. Според радио “Кадена Сер” Специалния е подписал споразумение с “белия балет”, според което прекратява договора си с Кралския клуб, който е до 30 юни 2016 г. Това обаче ще стане след края на сезона.
 
Журналистът от радиото Хосе Рамон де ла Морена е категоричен, че договореността е била подписана още в края на 2012 г. след загубата от Малага (2:3) на 22 декември, но всичко за момента се пази в тайна.
 
Предполага се, че заради това в последно време Моуриньо не се държи по познатия си начин. Той е по-мек със съдиите и съперниците и не показва толкова бурно емоциите си по време на мачовете.
 
Според информациите от Мадрид вариантите пред португалеца за продължаване на кариерата му са Англия и Париж. Челси се разделя с Рафаел Бенитес в края на сезона и може да върне Специалния на “Стамфорд Бридж”. ПСЖ също има желание да привлече на 50-годишния португалски специалист.
 
Поведението на Жозе Моуриньо и Сър Алекс Фъргюсън по време на 1/8-финалния реванш от Шампионската лига между Реал (Мадрид) и Манчестър Юнайтед (2:1) на “Олд Трафорд” пък породи съмнения, че Специалния може да е следващият мениджър на “червените дяволи”.