Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо направи любопитно изказване за напускането си на Реал (Мадрид) през 2013 година. Португалецът почти бил се молил на босовете на испанския гранд да го пуснат да си тръгне. Специалния пое "кралския" клуб през 2010 година, когато напусна Интер. Начело на "белия балет" той спечели Купата на Краля (2011), Примера дивисион (2012) и Суперкупата на Испания (2012).

„За да съм честен, шефовете на Реал (Мадрид) настояваха да продължа, не искаха да си ходя. Всички в клуба усетихме, че в продължение на тези години бяхме свършили по-тежката част от работата и затова искаха да продължим. В действителност, почти трябваше да се моля, за да ме пуснат да си ида. Струва ми се, че подобно нещо няма да ми се случи в Юнайтед, защото не искам да си ходя“, сподели Моуриньо.

„Не мисля, че ще бъдем големи претенденти за титлата, но ще сме кандидат. Не сме най-добрият отбор в света, нито имам най-добрите играчи в света, но отборът ми харесва“, допълни Специалния за целите си с Манчестър Юнайтед през новия сезон.