Португалският треньор на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо ще бъде мениджър на Челси от следващия сезон, тръбят от страниците си днес няколко британски издания. Специалния вече бе начело на лондончани от 2004 до 2007 година.

Според „Мирър” 50-годишният специалист и собственикът на „сините” от Лондон Роман Абрамович са си стиснали ръцете и са сключили предварително споразумение. То обаче ще влезе в сила, само ако му се изпълнят няколко изисквания. Първото и най-важно от тях е Челси да играе в Шампионската лига следващия сезон, което означава минимум четвърто място в крайното класиране на Висшата лига. Освен това Специалния не иска да бъде зависим по какъвто и да е начин от изпълнителния директор Рон Гурли и техническия директор Майкъл Еменало. Последното желание на Моуриньо е списък с трансферни цели за лятна селекция.

„Дейли Мейл” също твърди, че Моуриньо се е съгласил да поеме Челси от следващия сезон, въпреки че има действащ контракт с „кралския клуб” до лятото на 2016 година. Според изданието португалецът със сигурност ще напусне „белия балет” след края на сезона и решението му за това няма да зависи от това дали той ще успее да стане първият мениджър, успял да спечели Шампионската лига с три различни клуба.

Роман Абрамович разполага и с резервен вариант, ако Специалния се отметне от уговорката и реши да поеме друг тим, след като интерес към него има още от ПСЖ и Манчестър Сити. В ракъв случай Челси ще се опита да привлече за мениджър холандския специалист Гуус Хидинк, който в момента е начело на Анжи (Махачкала), но също като Моуриньо вече е водил и лондонския клуб през 2009 година.