Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо даде пресконференция преди дербито с Барселона. Двубоят е в неделя (7 октомври) от 20:50 часа българско време на стадион “Камп Ноу”. Преди него каталунците са лидери с 18 точки от шест поредни победи, Реал изостава на 8 точки и е в средата на класирането.

"Вярвам в моите момчета, както винаги. Когато се работи добре, увереността расте. Имам им пълно доверие. Те разбраха, че е важно да сменим чипа. Сега са по-концентрирани. С новия чип е по-лесно да ни се случват хубави неща", заяви Моуриньо.

"Моята цел е да играем добре. Видно подобряваме играта си. Искаме да стигнем нивото, което ни направи шампиони. Остават още много месеци, целта ни е да сме във формата от миналия сезон", допълни португалецът.

Запитан за мястото на реферите в Примера, като според мадридските медии от началото на сезона арбитрите са помогнали на Барса, треньорът заяви: "Съдиите? Случиха се някои неща, но никой от клуба не си отвори устата, няма да съм аз, който ще го направи".

"Никога не знаеш какво ще се случи. И двата отбора са добри. И двата искат да спечелят мача. По принцип се получават равностойни срещи, но има и неравностойни такива. На въпрос, ще се реши ли първенството при победа на Барса, Моуриньо отговори: "Оставате ме първо да играя мача. Не бъдете такива песимисти".

Запитан с какво се различава Барса на Тито Виланова от тази на Пеп Гуардиола, той заяви лаконично: "Не се различава"./БЛИЦ

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН