Жозе Моуриньо шокира с признание за едно от най-великите постижения в кариерата му. Не става въпрос за нито един от 25 спечелени трофея до момента, а финиширането на второ място с „червените дяволи“ във Висшата лига. Специални разкри и кой е най-добрият отбор, който е ръководил в треньорска си кариера и говори за бъдещите си планове, след като бе освободен от Манчестър Юнайтед през декември. Португалецът призна, че Интер е №1 в цялата му кариера на наставник и добави, че иска да остане най-високото ниво във футбола.

 „Искам да продължа да бъда треньор. Прекалено млад съм, а съм в играта от много време насам. Ще навърша 56 години след няколко седмици. Наистина съм млад. Ще остана там, където принадлежа – на най-високото ниво във футбола. Принадлежа към тази част от спорта. Считам, че едно от най-великите ми постижения в работата е, че финиширах на второ място с Манчестър Юнайтед във Висшата лига. Хората може да кажат – „Този човек е луд, той има 25 трофея и казва, че второто място е едно от най-големите му постижения в кариерата”. Ще продължа да го казвам, защото хората не знаят какво се крие зад кулисите в постигането на това. Понякога, когато сме зад камерите, гледаме от различни перспективи и има неща, които не се знаят”, сподели Моуриньо пред BeIN Sports, където е гост-анализатор.

„Най-добрият тим, който съм водил? Знаете, че ще ви кажа Интер, тъй като там спечелих всичко. Няма как да не изтъкна този отбор, който бе отдаден в работата с мен от първия до последния ден”, добави португалецът. Той спечели две поредни титли на Италия с „нерадзурите” между 2008 и 2010 година, като в сезон 2009/10 изведе Интер до требъл – титла, Шампонска лига и Купа на Италия.

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

„Интер спечели всичко, което може, взе и требъл. Победи най-добрия отбор в света – Барселона, с 3:1, победи Байерн Мюнхен на финала в ШЛ с 2:0, спечели лигата в Италия с прекрасен точков актив. Спечели Купата и три финала за десет дена. Няма как да не назова Интер”, добави Специалния, който е бил начело още на Бенфика (2000), Униао де Лейрия (2001/02), Порто (2002-2004), Челси (2004-2007), Интер (2008-2010), Реал Мадрид (2010-2013), Челси (2013-2015) и Манчестър Юнайтед (2016-2018).

„Искам да продължа да съм наставник, тъй като футболът е моят живот. Познавам добре играта и знам как трябва да се ръководи голям отбор. Ще изчакам с избора си, тъй като трябва да проуча възможностите и няма да търся нещо незабавно”, завърши португалският специалист.