Треньорът на Интер Жозе Моуриньо обвини националния селекционер на Италия Марчело Липи в липса на уважение, след като той предрече шампионска титла на Ювентус през новия сезон в Серия "А".

"За първи път ми  се случва да прочета, че националният селекционер, човек с огромна институционална отговорност, обявява, че определен тим ще стане шампион и това е Ювентус, заяви Специалния пред телевизионния канал на Интер. - Дори и да иска това дълбоко в себе си, според мен той не бива да го изрича. Това е липса на уважение."

Съперничеството между двата тима се засили, след като на Интер бе присъдена титлата за 2006 г., а на Ювентус бяха отнети две титли и тимът бе пратен в Серия "Б" заради участието си в скандала "Калчополи".

Интер спечели следващите три титли в Серия "А", като последната бе под ръководството на Моуриньо. Липи отговори на атаката на Специалния.

"Съжалявам, че Моуриньо е направил такава интерпретация на думите ми, заяви селекционерът на "Скуадра Адзура". - Това бе просто предположение, една от хилядите хипотези, които се правят преди началото на първенството."/БЛИЦ