Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо изрази увереност, че тази година тимът му ще спечели Шампионската лига. Повод за оптимизма му дава факта, че Кралския клуб със сигурност ще завърши на второ място в групата, зад Борусия (Дортмунд).

“В двата случая, когато спечелих трофея, финиширах втори в групата. С Порто финиширах втори зад Реал (Мадрид), а с Интер ни изпревари Барселона, но и в двата случая накрая вдигнах трофея. И обратното - винаги когато съм завършвал на първо място в групата, не съм печелил отличието. Опитът ми показва, че таблицата няма много значение впоследствие”, обяви Моуриньо след равенството на тима му с Манчестър Сити (1:1).

“Заслужавахме да победим Манчестър Сити. И през второто полувреме имахме доста шансове за гол, а можехме и още преди почивката да си подпечатаме успеха. Но не реализирахме второ попадение, а те се възползваха от дузпата - по телевизията се е видяло по-добре дали е имало наистина нарушение. След като Арбелоа получи червения картон, нямаше как да се борим за трите точки и просто играехме за равен, който ни беше напълно достатъчен”, продължи Моуриньо.

Той коментира и уволнението на Роберто ди Матео от бившия му клуб Челси.

„Никога не ми е приятно, когато уволняват някого, защото може да се случи на всеки. В същото време всички са наясно, че харесвам Челси и подкрепям всеки техен треньор, както беше преди, когато Роберто встъпи начело. Ще направя същото и ще пожелая успех на следващия мениджър", завърши Моуриньо, преди да е уведомен, че лондончани назначиха Рафаел Бенитес.