След финала на Шампионската лига треньорът на Интер Жозе Моуриньо на практика обяви, че напуска клуба и вероятно ще поеме Реал (Мадрид).

“Свърших работата си в този отбор. Искам да спечеля Шампионската лига с три различни клуба. Чувствам се много тъжен пред вероятното ми напускане. В професията си се опитвам да запазя спокойствие и да подбера следващата си цел”, заяви Моуриньо.

“Направих каквото се искаше. Свърших си работата тук. Влязох в историята на клуба, а Интер никога повече няма да бъде същият. Не искам да говоря твърде много, тъй като ще се разплача и ще променя мнението си. Шансовете ми да напусна са по-големи от тези да остана”, допълни Специалния.

“Спечелих всичко, което е възможно. Решението ми е такова, каквото искам да бъде, но все още не е окончателно. Имам идея какво може да правя и това ми дава голяма мотивация. Аз съм един от тримата треньори спечелили Шампионската лига с два различни клуба. Искам да го направя с три”, разкри португалецът.

“Искам да опитам риска. Ако започна работа в Испания, срещу мен ще бъде Супер Барселона. Това е голямо предизвикателство. Ако поема Реал (Мадрид), ще опитам да спечеля Шампионската лига за трети път. Не обичам да се обвързвам за дълго с един клуб. Винаги искам да опитам нещо ново, да преследвам нови цели”, заяви Моуриньо.

“Искам да наблегна, че не съм говорил с никого от Реал (Мадрид). Нямаме постигната договорка. Това е единственият клуб, който може да ме предостави нови предизвикателства. Запазих си правото да размишлявам няколко дни и да реши бъдещето си”, обяви Специалния.

След церемонията по награждаването Моуриньо отиде при сектора с феновете на Интер, носейки топката от финала и португалското знаме, и няколко пъти се удари по сърцето, за да покаже любовта си към тифозите на “нерадзурите”./БЛИЦ