Спекулациите, че Жозе Моуриньо ще напусне Реал (Мадрид) през лятото не спират. Португалецът, който на 26 януари навърши 49 години, даде интервю за TVE преди отпътуването за Москва. Реал гостува утре вечер в руската столица на местния ЦСКА в първи осминафинал от Шампионската лига.
 
-Тревожи ли ви това как мразът в Москва би могъл да повлияе на вашите възпитаници по време на мача с ЦСКА?
-Студът не може да влияе. Не е същото да се играе при подобни температури, но това трябва да е част от манталитета на футболистите. Те трябва да са силни в главите си. Колективът е обединен и сме амбицирани. Ще играем на върха на възможностите си срещу един труден отбор и срещу ниските температури.
 
-От видяното от мачовете на ЦСКА в подготовката в Испания този отбор изглежда слаб...
- (прекъсва). Объркали сте се! Объркали сте се, ако си мислите така! Ние знаехме, че преди тези изиграни мачове руснаците са провели много изтощителни физически тренировки. В този отбор всички са заедно от дълго време. Играл съм срещу тях с Челси и Интер, а в състава им има останали цели седем футболисти още от моя етап в Англия. Много са силни тактически.
 
-С натрупаната преднина в Примера дивисион можете да се съсредоточите повече върху добро представяне в Шампионската лига...
-За мен концептуално шампионатът е твърде важен, тъй като в него винаги побеждава най-добрият. В Шампионската лига невинаги печели най-добрият. Спечелването на шампионска титла е перфектно лекарство за самочувствието на треньора, защото означава, че той се е справил добре през сезона. В първенството няма да отстъпвам назад и милиметър и ще играем всеки мач - все едно сме с равни точки с Барселона. Доказателството е, че само два-три дни преди предстоящия мач в Москва излязох с всичко най-добро срещу Сантандер.
 
- Но Шампионската лига също е важна за вас, след като всеки път, щом я спечелите, напускате клуба си...
-Но не това е причината. Не съм си тръгвал отникъде заради това, че съм спечелил Шампионската лига. От Порто си тръгнах, защото мислех, че е дошъл точният момент, имах други амбиции. От Интер реших да си тръгна още преди финалът да е изигран.
 
-Не влияе ли върху решението за бъдещето ви спечелването на Шампионската лига?
-Не.