Наставникът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо призна, че това е била най-трудната титла в кариерата му. Снощи “белия балет” победи с 3:0 Атлетик (Билбао) и си гарантира първото място в Ла Лига.

"Печелил съм титли в Португалия, Англия и Италия, но тази титла, в Испания, е най-трудно постигнатата. Казвам го, въпреки че се е случвало да печеля титлата в последния кръг. От началото до края никой не ни даде нищо даром. Показахме футбол от най-високо качество. Сега е време да празнуваме. Тези играчи заслужават това. Цялата страна го видя и никой не може да оспори, че заслужаваме титлата. Посвещавам титлата на всички, които ни помогнаха да постигнем това и страдаха за този успех", коментира Моуриньо.

"Билбао излезе с най-добрия си отбор, стадионът беше пълен и тимът искаше да спечели и се бореше, както и трябва да бъде. Барса спечели много мачове и се опита да направи борбата за титлата възможно най-дълга. Мисля, че самите те, един шампионски клуб с големи традиции, знаят, че заслужаваме тази титла", добави Моуриньо.