Жозе Моуриньо е категоричен, че тази година Лионел Меси не заслужава “Златната топка”. Аржентинецът спечели в последните години три пъти поред най-престижната индивидуална награда.
 
"Челси спечели нещо голямо, нещо, което никой не вярваше, че ще се случи - Шампионската лига. Реал (Мадрид) пък триумфира в най-силното първенство, а Манчестър Сити вдигна трофея в един фантастичен шампионат като Висшата английска лига. Как би могъл Меси да спечели "Златната топка"? Няма да е реално, нали? Освен това той е аржентинец и не участва на европейското първенство.
 
Серхио Рамос и Икер Касияс също спечелиха невероятно първенство и ликуваха като шампиони на Европа с Испания. Кристиано Роналдо също стигна до 1/2-финалите на Европейското. Не ме разбирайте погрешно, аз не водя кампания срещу Меси. Ще приема всеки резултат. Ако обаче трябва да избирам между "Златната топка" и титла за Мадрид, дайте ми титлата", заяви треньорът на Реал.
 
"Нашият тим е пълен с таланти. Можем да играем различно, с различни системи и различни философии. Имаме прекрасно нападение с Кристиано, Игуаин и Карим Бензема, които са млади и имат потенциал за развитие", каза още португалецът.