Старши треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо говори за отношенията си с мениджъра на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън. Двата тима се срещат в осминафиналите на Шампионската лига, като първият мач е в сряда (13 февруари). Моуриньо изгледа победата на Юнайтед над Евертън на „Олд Трафорд“ вчера, след което се срещна с Фъргюсън, с когото от години имат много близки отношения.

„За мен е привилегия да имам за приятел толкова значим човек и, което е по-важно, добър човек. Винаги сме били във фантастични отношения и се гордея с това”, заяви португалецът.

„Играли сме толкова много пъти един срещу друг, като се почне от Порто, след това с Челси, Интер, и сега с Реал. В някои от тях съм спечелил аз, в други съм загубил, имаме и равенства. Разбира се, че искам да победя, но същото го иска и той. Смятам, че който загуби, ще му е неприятно, но все пак ще има място и за малка доза радост за своя приятел. Но не ме разбирайте грешно, аз искам да спечеля”, допълни Моуриньо.

„Мисля, че цял свят вече очаква този мач. Хората си мислят, че сме под огромно напрежение, защото един гранд ще трябва да отпадне. Но това е мач, за който ние живеем, и хората очакват с най-голямо нетърпение. Надявам се, че ще им предоставим спектакъла, който искат”, завърши Специалния.