Завърналият се начело на Челси мениджър Жозе Моуриньо очаква 6 отбора да се борят за титлата в английската Висша лига следващия сезон.

Според 50-годишният португалец ще има много по-голяма конкуренция, отколкото е имало при първия му престой на „Стамфорд Бридж”. Специалния смята, че освен Челси за шампионския трофей през новия сезон ще се борят още Юнайтед, Сити, Арсенал, Тотнъм и Ливърпул.

„Качеството не по-добро, но конкуренцията е станала по-голяма. По мое време имаше три отбора, които се бореха за титлата. Всеки знаеше, че всичко ще се решава между нас, Юнайтед и Арсенал”, заяви Моуриньо пред клубния сайт на Челси.

Португалецът е на мнение, че и Тотнъм има реални шансове. „Андре Вияш-Боаш постигна добра работа. Те също имат възможност да спорят за титлата, а не само за място в Шампионската лига”, коментира мениджърът на „сините”.

Дори и от Ливърпул, който четири поредни години пропуска класиране за Шампионската лига, португалецът очаква изненади. „Познавам Брендън Роджърс. Знам, че той може да успее. Не си говоря с него често по телефона, но през миналата година го правех. Познавам проекта, идеите му и знам, че той би искал да го направи”, сподели Моуриньо за треньора на мърсисайдци.

Специалния треньира Челси между 2004 и 2007 година и изведе „сините” до титлата през 2005 и 2006 година. Сега португалецът се завърна на „Стамфорд Бридж”, след като прекрати договора си с Реал (Мадрид).