Наставникът на Интер Жозе Моуриньо обяви в навечерието на сблъсъка с бившия си тим Челси, че за него няма тайни в отбора на "сините" от Лондон. Двата тима излизат един срещу друг в първи осминафинален сблъсък от Шампионската лига на 24 февруари в Милано. В интервю пред сайта на УЕФA той похвали своя колега Карло Анчелоти с когото имаше доста полемики през миналия сезон.

"В Челси всичко ми е познато. Няма тайни за мен там. Когато бях за мача с Фулъм ми се стори, че нищо не се е променило. Все едно аз още съм начело на тима. Дори и загрявката беше същата. Начина при който отбора се защитава при статични положения е същия. Схемите също са от моето време 4-4-2 с ромб в средата или 4-3-3.

Карло Ачелоти притежава качествата на един голям треньор. Такъв е той. Анчелоти веднага разбра каква е системата, с която тези футболисти се справят най-добре. Не е случайно, че Челси отдавна е сред най-добрите в света", сподели Моуриньо.

"Знаех, че ще играя с Челси. Винаги така се случва в Шампионската лига. С Челси игра 2-3 пъти срещу Порто и 2-3 пъти срещу Барселона. С Интер пък веднага срещнах каталунците. Оставаше ми само Челси. Но няма да има никаква емоция. Емоцията бе когато се върнах в Лондон. Защото това е моя дом. Или поне беше за три години и половина.

Познавам отлично Челси, но и те ме познават. На практика това са същите играчи, които имах аз. Само Иванович и Анелка не бяха при мен. Вижте останалите - Чех, Тери, Коул, Есиен, Микел, Дрогба, Малуда, Калу. За мен няма тайни относно тези играчи. Те също ме познават добре и никой не може да се възползва от това", завърши Моуриньо./ БЛИЦ