Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс вярва, че отборът му ще се бори за титлата в края на сезона, въпреки че днес падна от Нюкасъл (0:1) и записа втора поредна домакинска загуба във Висшата лига. „Червените дяволи” са на девето място във временното класиране и изостават с 12 точки от лидера Арсенал, който дори е с мач по-малко.

„Вярвам, че ще сме в битката за титлата в заключителната част на кампанията, защото работя с играчи, които са шампиони. Мисля, че мачовете с Евертън и Нюкасъл доста си приличаха. Ако бяхме спечелили и двете срещи, надали някой щеше да се учуди. Защото не го направихме обаче, а и защото сме Манчестър Юнайтед, трябва да завишим стандартите. Трябва да правим всичко по-добре. Имаме нужда и от малко късмет, за да натрупаме малко самочувствие. Техният гол, например, дойде с доза късмет”, коментира наследникът на сър Алекс Фъргюсън.

„Феновете на Юнайтед са страхотни и се отнасят много добре с нас. Те разбират голямата трансформация, в която се намира клубът и въпреки, че нито те, нито аз, сме очаквали да имаме 5 загуби в този етап от сезона, е ясно за всички, че нещата можеха да се развият и по друг начин. Изправям се пред предизвикателства, откакто станах треньор, но хубавото е, че сега съм по-опитен и мисля, че ще се справя по-добре”, допълни шотландецът.