Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс взе решение относно бъдещето на нападателя Уейн Рууни, който в края на миналия сезон пожела да напусне „червените дяволи”. Наследникът на легендарния сър Алекс Фъргюсън обаче е на мнение, че английският национал трябва да остане на „Олд Трафорд” и през новия сезон.

"Уейн Рууни е играч на Манчестър Юнайтед и ще си остане такъв. Познавам го още от 16-годишен, когато той беше в Евертън. В момента изпитвам едно "дежа вю”. Момчето си тренира добре, възвръща си отличната форма и аз очаквам с нетърпение да работя с него", заяви категорично Мойс на пресконференция.

"Не знам какво са си говорили сър Алекс Фъргюсън и Рууни. Този разговор е нещо лично. Мога само да ви кажа едно - Уейн Рууни няма да бъде продаден от Манчестър Юнайтед. Аз лично смятам да продължавам да работя така, както съм работил винаги. Възнамерявам да продължа традициите на клуба. Имам късмет, че вече съм мениджър на шампиона на Англия и наистина се надявам, че ще свърша прекрасна работа тук", завърши новият наставник на „червените дяволи”.