Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс е пренебрегнал доброжелателния съвет на предшественика си и легенда на клуба сър Алекс Фъргюсън да запази непроменен треньорския състав на „червените дяволи”.

Бившият треньор на вратарите Ерик Стийл открито нападна Мойс след домакинската загуба от Уест Бромич (1:2) в уикенда, белязала най-лошия старт на „червените дяволи” за първенство от 24 години насам.

"Запази това, което имаме, бъди последователен и хората от екипа ще ти помогнат да се справиш в трудните моменти. Ще ръководиш масивна машина", казал сър Алекс на Мойс.

"Мойс отказа да послуша сър Алекс. Дейвид разговаря с мен, Майк Фелън и Рене Мюлестийн. Обясни ни, че иска да работи със своя екип. Ние му казахме, че това е смело решение и го разбираме", сподели Ерик Стийл, цитиран от United We Stand.

"Разбира се, че не исках да напусна Юнайтед. Станахме шампиони по много убедителен начин, а Давид Де Хеа изключително много подобри представянията си. Горд съм с него и се надявах да продължим да работим заедно. Тъжно ми е, че вече не съм част от Юнайтед, но за сметка на това имам страхотни спомени от времето ми в клуба", допълва бившият треньор на вратарите в Юнайтед.