Новият треньор на Реал Сосиедад Дейвид Мойс обяви, че работата в испанския клуб е най-голямото предизвикателство в кариерата му. Освен това 51-годишният специалист разкри, че получава шанс да възстанови репутацията си, която пострада по време на работата му в Манчестър Юнайтед. Шотландецът наследява начело на тима от Сан Себастиан Хагоба Арасате, който беше уволнен в началото на седмицата.
 
„Всяка едно дейност в живота на човек може да бъде предизвикателство, но аз мисля, че това е най-голямото в кариерата ми. Имах няколко предложения от Висшата лига и отбори от различни държави, но Реал Сосиедад предизвика тръпка в душата ми. Мисля, че избрах правилния клуб“, заяви Мойс на първата си официална пресконференция.
 
„Към дадения момент може да се каже, че Примера дивисион е най-силното първенство в свето. Превъзходжа Висшата лига заради качеството на футболистите и отборите. Винаги съм искал да се пробвам извън Острова. Мисля, че моментът е подходящ. Отпочинал съм, тъй като бях без работа половин година. Горя от желание за работа“, допълни бившият мениджър на Престън, Евертън и Манчестър Юнайтед.
 
Първият официален мач на Дейвид Мойс начело на Реал Сосиедад ще бъде на 22 ноември, когато тимът му гостува на Депортиво (Ла Коруня).