Мениджърът на английския шампион Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс ще получи бюджет в размер на 106 милиона евро от клубното ръководство за нови попълнения през зимата, съобщава британският таблоид „Сън”.

„Искам играч, който ще ни помогне не само през следващата половин година. Търся някой, който да играе за нас в следващите 6 или 7 години”, сподели 50-годишният шотландски специалист.

„Още през лятото бяхме близо до гигантски трансфер и със сигурност нещата не бяха въпрос на пари”, допълни Мойс, който не пожела да спомене конкретно име.

През лятото „червените дяволи” проявяваха интерес към играчи като Сеск Фабрегас (Барселона), Кристиано Роналдо (Реал (Мадрид), Гарет Бейл (преминал от Тотнъм в Реал Мадрид), Месут Йозил (трансфериран от Реал Мадрид в Арсенал) и Сами Кедира (Реал Мадрид).

Без съмнение Манчестър Юнайтед се нуждае от сериозни нови попълнения, за да навакса изоставането си от 12 точки от лидера Арсенал. „Червените дяволи” заемат осма позиция във временното класиране на Висшата лига с актив от 25 пункта.