Националистите в Каталуния проведоха вчера символичен референдум за независимост на своя регион от Испания. Местното правителство на премиера Артур Мас призова общо 5,4 млн. жители на североизточната автономна област да отговорят на два въпроса: желаят ли Каталуния да стане държава и ако да, трябва ли тя да бъде независима.

Гласа си дадоха и треньорът на Байерн (Мюнхен), и голяма част от футболистите на Барселона. Сред тях бе и защитникът Жерар Пике.

Във вечерта на вчерашния ден Гуардиола и Пике бяха засечени заедно. Едва ли обаче са обсъждали политиката на един от най-развитите икономически райони в Испания.

Националът е гласен за трансфер в бившия си клуб Манчестър Юнайтед и Челси, след като стана ясно, че не се намира в добри отношения с треньора си Луис Енрике. Но след "засечката" вече упорито се говори, че той може промени посоката. Не е тайна, че Гуардиола бе човекът, който върна бранителя на "Камп Ноу" през 2008 година и започна упорито да го налага. Ето защо няма да е изненада и ако се стигне до трансфер в посока Мюнхен.

Един испанец, в лицето на Шаби Алонсо, вече се превърна бързо-бързо в любимец на феновете. Халфът пасна като дялан камък в средата на терена и няма слаб мач за баварците.

В момента за двете места в центъра на отбраната на Байерн се борят Данте, Жером Боатенг, Мехди Бенатиа и Холгер Бадщубер. Първите двама са основните играчи за този пост. За да може обаче Гуардиола да спечели Шампионската лига, със сигурност ще се нуждае от повече висококачествени състезатели.