Воденият от Станимир Стоилов Гьозтепе записа нова победа по пътя към промоцията за елитната Суперлига на Турция. Футболистите на Мъри разбиха Ерзурумспор с 3:0 в домакинството си на "Гюрсел Аксел" в Измир. Гостите останаха в намален състав в 59-ата минута, когато Чевал Ханалп бе изгонен с директен червен картон.

Бразилецът Ромуло Кардосо се превърна в герой за Гьозтепе, вкарвайки две попадения. 22-годишният нападател беше привлечен от Мъри през зимната пауза. Припомняме, че БЛИЦ първи съобщи, че Ромуло Кардосо ще подсили Гьозтепе.   

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Срещу Ерзурумспор той откри резултата още в 20-ата секунда след асистенция на Огюн Байрак. В 71-ата минута Ялчън Каян подаде на Ромуло Кардосо, който удвои аванса на домакините, а пет минути след това Мустафа Юмлу си вкара автогол и оформи крайния резултат.

Така тимът на Мъри Стоилов се завърна към успехите след два кръга без победа и с 59 точки е на второ място, което дава директна промоция. Гьозтепе има 9 точки повече от третия Сакарияспор. Лидерът Еюпспор е с 67 точки. Ерзурумспор е десети към момента с 40 точки.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!