Воденият от Станимир Стоилов национален тим на Казахстан се издъни и завърши 1:1 при визитата си на Андора в среща от втория кръг на група 1 в Лига “D” на новия турнир на УЕФА - Лига на нациите. В първия си мач казахстанците бяха загубили с 0:2 от Грузия, в Андора поведоха с гол на Логвиненко (68) с глава. Мужиков си изкара втори жълт картон в 76-ата минута и остави гостите с човек по-малко, а Андора се възползва от числения си превес на терена и изравни чрез Жорди Алаес (86) след грешка в отбраната на Казахстан. Така андорците спечелиха втора точка, след като в първия кръг бяха завършили 0:0 като гости на Латвия. Възпитаниците на Мъри Стоилов остават на дъното в групата след първата си спечелена точка.

Равенство 1:1 се получи и в мача между Малта и Азербайджан от грипа 3 на същата Лига „D“. Малтийците поведоха с гол на Андрей Агиус (10-дузпа), но гостите изравниха чрез Темкин Кселилзаде (26) и в крайна сметка се стигна до подялба на точките.

В друг мач от същата група 3 пък Косово срази Фарьорските острови с 2:0. Попаденията вкараха Арбер Зехели (50) и Атхе Нухиу (55). Така косоварите оглавиха групата с 4 точки, следвани от Фарьорските острови с 3, Азербайджан с 2 и Малта с 1.

УЕФА ЛИГА НА НАЦИИТЕ - ГРУПИ, ГОЛМАЙСТОРИ И ПРОГРАМА