Воденият от Димитър Димитров Иртиш нанесе втора поредна загуба на Астана в първенството на Казахстан. Тимът на Херо се наложи с 2:1 у дома над селекцията на Станимир Стоилов. По този начин шампионът Астана остава втори с 29 точки, на 4 зад лидера Кайрат. Иртиш е четвърти в шампионския плейоф с 25 точки в актива. След успеха днес тимът на Херо се намесва все по-сериозно в разпределението на квотите за Лига Европа. Иртиш е само на 3 точки от третото място, даващо право на участие в евротурнирите.

Попаденията във вратата на Астана отбелязаха двама футболисти, които са познати у нас. Пристигналият от Берое Аласан Н`Дайе откри резултата в 5-ата минута, а в 32-ата Карлос Фонсека, който е под наем от Славия, удвои преднината на домакините. 

Донеслият световната титла на Сърбия до 20 години Неманя Максимович върна едно попадение за Астана в 51-ата минута, а няколко пропуска на Кабанага попречиха на гостите да стигнат поне до точката, като поражението ги отдалечи от втора поредна титла.

Както е известно, тимът на Мъри е участник в груповата фаза на Шампионската лига. Идната сряда Астана приема Галатасарай от 19:00 часа.