Новият селекционер на националния отбор на Казахстан Станимир Стоилов разкри на първата си пресконференция на поста, че ще извика нападателя на руския Уфа Еркебулан Сейдахмет за предстоящите мачове с Унгария и България. 18-годишният футболист е известен като Казахстанския Меси. Той подписа с Уфа на 12 февруари 2018 година, като до момента играе за родния си клуб Тараз.

„Ще кажа съвсем честно, че Сейдахмет ще получи повиквателна. Искам да му обясня, че футболът е отговорна работа. Сега около него много се шуми, има много снимки и интервюта, а още няма нито един изигран мач за Уфа. Този цирк трябва да приключи“, заяви 51-годишният български специалист.

В същото време генералният секретар на Казахстанската футболна федерация Азамат Айтхожин разкри, че се планира подсилването на националния отбор с натурализирането на двама играчи на Астана. Това са сръбският вратар Ненад Ерич и руският защитник Евгений Постников. Двамата имат казахстански паспорти, но се водят преговори с футболните федерации на Сърбия и Русия за техните права. Ерич дори има един мач за Казахстан, но в неофициална контрола с Молдова (1:1) през 2015 г.