Станимир Стоилов постигна поредна победа в първенството на Кипър. Анортозис спечели у дома с 2:0 срещу АЕК в дербито на Ларнака. След успеха Анортозис е твърдо на трето място в класирането с 48 точки, днешният съперник АЕК остана на четвърта позиция с 42. Воденият от Стоилов тим почти си осигури участие в Лига Европа, което бе и поставената цел пред него. Халфът на националния ни отбор Станислав Ангелов бе титуляр и игра до 89-ата минута, когато бе сменен от бившия футболист на “Левски” Ричард Еромоигбе. Головете за домакините отбелязаха звездата Кафу и Пероне.

В дербито на кръга лидерът АПОЕЛ победи у дома с 2:0 Омония и почти спечели шампионската титла. АПОЕЛ, Омония, Анортозис и АЕК са четирите тима, които играят в шампионския плейоф. След изиграване на два кръга АПОЕЛ е на върха с 65 точки (точките от редовния сезон се запазват), втори е Омония с 53, трети е Анортозис с 48, а на четвърта позиция и АЕК с 42 точки.

В 23-ата минута Станислав Ангелов намери с дълъг пас Кафу, който влезе в наказателното поле и направи 1:0 за домакините. В 34-ата минута обаче звездата на Анортозис бе принудително заменен и в игра се появи Пероне. До края на първото полувреме футболистите на Стоилов на два пъти можеха да реализират втори гол, но Фотеринкам пропусна.

Минута преди последния съдийски сигнал Анортозис направи 2:0. Автор на попадението бе влезлият като резерва Пероне, който довкара отбита от вратаря топка./БЛИЦ