Станимир Стоилов записа важна победа в първенството на Кипър. Анортозис спечели гостуването си на Пафос с 2:1 в мач от 22-ия кръг на шампионата. Цял мач за гранда от Ларнака игра халфът на националния ни отбор Станислав Ангелов. Дебют за тима направи бившият полузащитник на “Левски” Ричард Еромоигбе, който влезе като смяна в края на двубоя. Головете за Анортозис реализираха Лабан и Фотерингам. Точен за домакините от Пафос бе Васконселос.

Още в 10-ата минута треньорът на Пафос извърши принудителна смяна. В 17-ата минута звездата на Анортозис Кафу стреля, но не успя да намери целта. Три минути след това гостите от Ларнака поведоха с 1:0. Голмайстор бе французинът Венсан Лабан след асистенция на Рамос. В 22-ата минута Анортозис удвои преднината си, този път точен бе Фотерингам. Центрирането в наказателното поле отново бе на Рамос, а Фотерингам засече с глава. До края на първото полувреме Кафу имаше шанс да отбележи ново попадение, но вратарят Павловс се намеси добре.

В началото на второто полувреме домакините за малко да си отбележат автогол, но в последния момент стражът улови. Последваха далечни удари на Кафу и Рамос за Анортозис. В 74-ата минута домакините от Пафос стигнаха до почетен гол. Васконселос реализира, след като се възползва от извеждащо подаване на Воскаридес и грешка на Станислав Ангелов и Лейвакампеси. В 81-ата минута дебют за Анортозис направи бившият халф на “Левски” Ричард Еромоигбе, който влезе на мястото на Фотерингам.

След спечелените три точки грандът от Ларнака вече е на 4-о място във временното класиране с 35 точки, измествайки от тази позиция Аполон, който остава пети с 34 точки. Първите четири тима играят плейофи за участие в Шампионската лига./БЛИЦ