Българският треньор на Астана Станимир Стоилов заяви, че тимът му може да се представи силно в групите на Шампионската лига. Казахстанският първенец е на прага на участие в най-престижния евротурнир, тъй като се класира за плейофите след драматична победа над ХИК Хелзинки.
 
„Днес е исторически ден за нашия клуб. Моите футболисти спечелиха заради подкрепата на феновете. Всички заедно сме героите в този мач. През първото полувреме играхме по-добре. Да допуснахме две грешки, но в отбора имаше напрежение. В Шампионската лига грешките се наказват скъпо. Ще работим, за да намалим грешките. Ще направим всичко, за да влезем в групите на Шампионската лига“, заяви Стоилов.
 
„След като останахме с човек по-малко, стана трудно. Показахме обаче, че имаме характер. През цялото време вярвах, че можем да спечелим. Футболът не е несправедлив спорт. Вероятно Бог ни помогна за гола в добавеното време. Знам, че в групите на Шампионската лига може да постигнем много. Да видим какъв съперник ще ни се падне. В последните години играем много силно и заедно вървим към нови върхове“, добави българинът.