Бъдещето на Станимир Стоилов продължава да бъде основна тема за медиите не само в Астана, а и цял Казахстан. Българинът изведе тима до титлата през миналия сезон и до първо историческо участие в групите на Шампионската лига. Договорът му обаче изтича в края на годината. На последната си пресконференция част от въпросите логично бяха свързани с бъдещето на нашия специалист.

"Искам да остана в Астана. Тук всичко ми харесва, но много неща зависят от преговорите. С всичко се занимават моите мениджъри", заяви Стоилов. Част от медиите директно помолиха Мъри да остане в страната им. "Ние се надяваме, че вие ще останете и ще развивате футбола в Казахстан", заяви един от журналистите на брифинга, на което българинът отвърна: "Нека видим какво ще се случи."

До края на сезона в Казахстан остават два кръга. Астана е лидер с 40 точки, Кайрат е с 39. Оставащите два мача на Астана са домакинства - в събота срещу Иртиш с треньор Димитър Димитров-Херо и срещу Актобе. Преследвачът Кайрат има гостуване на Актобе и домакинство на Ордабаси.