Старши треньорът на Астана Станимир Стоилов почти сигурно ще остане начело на тима и догодина. Това заяви самият той след днешното 2:2 с Бенфика в Шампионската лига. Казахстанският гранд вече има 3 точки при дебютното си участие в груповата фаза на турнира. Както е известно, договорът на Мъри с клуба изтича. Китайският шампион Гуанджоу Евъргранде вече му отправи оферта.

„Да, има предложение, за което ме запознаха моите мениджъри. Аз обичам искам да изживея емоцията и най-вероятно ще остана в Астана. Предстои ни ново участие в Шампионската лига, като ще играем квалификации.След като си започнал в един отбор, който е нямал победа, дори гол в евротурнирите, и си стигнал до четвърти плейофен кръг на Лига Европа, до групи на Шампионска лига, до спечелване на точки, има някакъв сантимент, някакъв морал в цялата работа. Даже с риск да изпия горчивата чаша до дъно, предпочитам да преподпиша с Астана. В същото време смятам, че ръководителите на клуба няма да ме оставят недоволен, заяви Стоилов пред bTV Action.

- Чисто от сантиментална гледна точка - човек трябва да изживее докрай и успехите, и неуспехите с отбора, защото аз не очаквам, че винаги ще имаме успехи. Парите никога не са били най-важната част в моето мислене. Аз искам да опитам отново в Шампионската лига с риск да се провалим даже."

Както е известно, бившият треньор на „Левски” и националния отбор спечели две поредни титли на Казахстан.