Треньорът на Гьозтепе Станимир Стоилов коментира големия успех, който постигна в Турция с класирането на тима си за елитната Суперлига.

Специалистът подчерта, че е имал план, който е следвал стриктно, а сред целите му е било това да върне феновете по трибуните.

"Винаги съм искал моите играчи да бъдат успешни и да се развиват. Винаги съм се опитвал да поставям целта за успех по-високо. Колкото по-високо поставяш летвата, толкова повече играчите се подобряват и толкова по-лесно идва успехът. Ако си зададете по-ниска цел, не може да постигнете това, което в действителност искате. Това беше много важно за мен и аз обичам да побеждавам. Футболистите имат качествата и започнаха да разбират моята философия. Започнахме да постигаме добри резултати и всеки ден да ставаме по-добри. Ако футболистите се подобряват и като резултат постигнем успех, тогава и аз ще бъда по-добър. 

Определено трябваше да върнем феновете на стадиона и да играем пред пълен капацитет. Променихме малко футболния си стил. Искахме да играем по-атакуващо и по-агресивно. Работихме върху това с играчите. Те разбраха много добре какво искаме. Изиграхме последните 10 мача пред пълен стадион. 

Има и трудни дни във футбола, но вярвам, че те винаги ще са с нас. Ако знаеш какво да правиш във футбола и имаш план, по-лесно постигаш успех. Когато пристигнах вече имах готов план в ума си какво трябва да се направи. Имах готов план и в клубовете, в които работих преди и работих по него, за да дойде успехът.

В края Стоилов подчерта, че за него важна е само победата, а равенството никога не е добър резултат, като е успял да внуши това и на отбора. "Равенството никога не е било добър резултат за мен. Предадох това на моите играчи и те вече имат това, което искам от тях. Ние се обединихме, подкрепихме ги, а с това започнаха да идват и резултатите. Най-важното за мен, като треньор, е да накарам играчите си да стават по-добри всеки ден. Ако те се развиват, аз ще бъда добър треньор, ако не го правят - няма да съм".