Според руската агенция ТАСС българският футболист Георги Пеев е бил преместен в дублиращия състав на "Амкар", а след това предрсрочно е пуснат в отпуска.

"Ръководството награди Пеев и го пусна да почива. Тоест за него ваканцията започна по-рано, отколкото за останалите, каза старши треньорът на Амкар (Перм) Славолюб Муслин. - През януари ние започваме подготовка за пролетния полусезон. Има време. Сега не мога да кажа дали Пеев повече няма да бъде в клуба. За да се върне той в основния състав, трябва да промени поведението си".

Отборът на "червено-черните" е напуснат от още един български футболист, защитника Захари Сираков, който според думите на Муслин е "контузен и вече е отлетял за България, за да се лекува". Захари Сираков играе за тима от Перм от 2004 година, а Георги Пеев от 2007-а.

В началото на този сезон българският полузащитник Благой Георгиев напусна Амкар. Преди няколко дни Пеев разказа за бедственото финансово положение на Амкар. "На нашите играчи не им плащат от четири месеца и това се отразява на нашата игра, каза Муслин, потвърждавайки по този начин думите на Пеев. - Аз не знам кога ще бъдат погасени задълженията и не знам какво да говоря на играчите.

За последен път ни платиха през юли и оттогава няма никакво промени. Преди две седмици, преди мача с Арсенал, бе последната ни до този момент среща с ръководството. Казаха ни, че пари няма и е неизвестно кога ще има.

"Пари няма, мога само да си дам бъбрека", каза ни един от ръководителите. Сега ние нищо не можем да направим. Може би ще има някаква инициатива на играчите.

Утре ни предстои последния мач за тази година. Играчите искат да отидат във ваканция, искат да почиват, но как да правят това без пари? Ще видим какво ще стане."