Новата звезда на ПСЖ Лионел Меси прави най-слаб старт на сезон в първенство и бе засрамен след страхотен финт на Дмитрий Пайе от Олимпик (Марсилия) по време на дербито на Франция между двата тима, завършило 0:0 на „Стад Велодром“.

Според френските медии Меси никога не е бил известен с работата си в защита, но досега не му се е случвало да изглежда толкова нелепо нито в Барселона, нито с екипа на Аржентина. Все пак и магьосникът с топка в крака понякога бива засрамен от способностите на противник.

В заключителните минути звездата на марсилци  Димитри Пайе се подигра с аржентинеца, отнемайки му топката. След това Меси за кратко загуби баланс и падна на земята, а Пайе се завъртя около оста си и го подмина като малка гара.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Пайе е основният двигател на марсилци и през този сезон. 34-годишният халф има пет гола и четири асистенции в седем мача от Лига 1. В същото време Меси все още чака първото си попадение във френския елит, но пък има три гола за три мача в Шампионската лига.

Аржентинецът прави най-слабия си старт във футбола от сезон 2005/06, когато се нуждаеше от шест мача, за да открие головата си сметка. В Париж той е без гол вече четири шампионатни мача. Меси направи дебют като резерва срещу Реймс, след което беше в стартовия състав срещу Олимпик (Лион), Рен и в дербито с Олимпик (Марсилия).

Меси бе замесен и в още един инцидент по време на дербито срещу Марсилия. При една атака на ПСЖ фен на домакините слезе на терена и принуди съдията временно да прекрати двубоя. Целта на запалянкото бе Меси, но аржентинецът не обърна внимание и се опита да го подмине, потупвайки ги по гърба, преди мъжът да бъде изведен извън терена от стюардите.