Манчестър Юнайтед е все по-близо до привличането на Лука Модрич, твърдят на Острова. Информациите са, че "червените дяволи" са готови да предложат оферта от 25 милиона паунда на Тотнъм за хърватския национал.

"Сън" пише, че сумата за "шпорите" може да стигне и до 30 милиона в зависимост от представянето на халфа на "Олд Трафорд".

На Острова твърдят, че двата клуба вече са се договорили за трансфера. Сега предстои самият футболист да се разбере с Юнайтед за личните си условия, но това най-вероятно ще стане след края на Евро 2012.

Очаква се от Юнайтед да предложат заплата в размер на 125 хиляди паунда на седмица на Модрич, като така той ще бъде един от най-скъпоплатените играчи на "Олд Трафорд". Договорът, който ще му бъде предложен пък ще бъде за 4 години.

През миналия сезон Тотнъм отказа солидна оферта за Модрич от страна на Челси, но явно този път "шпорите" са решили, че могат да си позволят да се разделят с този играч, макар хърватинът да подписа 6-годишен договор с клуба през 2010-а.

Освен Модрич, в списъка за селекция на Сър Алекс Фъргюсън попадат още Лейтън Бейнс от Евертън и Чеик Тиоте от Нюкасъл, но за момента Юнайтед категорично отказва да плати исканите за тях суми, които са в размер на 20 милиона паунда за всеки.