ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

В 10 часа местно време, 15 часа българско, започна поклонението пред тленните останки на Пеле. Ковчегът с тялото на великия бразилец е изложен на стадиона на Сантос, където премина огромна част от уникалната му кариера.  Там вече има хиляди хора, които чакат на опашка. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Обществеността има 24 часа (до 15:00 часа българско време на 3 януари), за да отдаде почит на Пеле. В Бразилия вече пристигнаха много известни личности. Един първите, изказал съболезнования на съпругата на Пеле - Марсиа Аоки и семейството му, е президентът на ФИФА Джани Инфантино, придружен от Алехандро Домингес от КОНМЕБОЛ и Еналдо Родригес, президент на Бразилската футболна конфедерация.

Звездата на бразилския национален отбор Неймар не успя да се прибере в родината си да се сбогува с Пеле заради ангажиментите му с ПСЖ.

За внасянето на ковчега на стадиона помагаше синът на легендата Единьо и бившият бразилски национал и съотборник на Димитър Бербатов в Леверкузен Зе Роберто.

Много цветя бяха положени на стадиона, включително от името на Бразилската футболна федерация, Сантос, бразилските звездни нападател Неймар и Ромарио. На стадиона е очакван и новият президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва.

Погребението е насрочено за утре, като в Бразилия ще бъде обявен 3-дневен национален траур.