Страхотен екшън се разиграл в румънския елитен Университатя Крайова, където играе бившият защитник на ЦСКА Валентин Илиев. От няколко дни треньор на тима е друг бивш футболист на “червените” – Еуген Трика. След една от последните тренировки на отбора Трика счупил предното стъкло и фаровете на колата на боса на Университатя – Адриан Митителу, но това не е всичко. Преди това той се нахвърлил да бие президента и искал да го удуши, като едва бил спрян от останалите играчи, пише румънското издание “Про спорт”.

Причината за скандала е, че президентът набедил Трика в опит да продаде следващия мач на тима – срещу ЧФР Клуж в понеделник. Заради тези съмнения босът забранил на играчите си да използват телефони до двубоя. Той се съмнявал, че част от футболистите може да влязат в контакт с представители на Клуж и да уредят срещата. Президентът искал да контролира изцяло нещата в съблекалнята преди важния мач, което вбесило Трика.

Във въпросния ден Митителу пристигнал на заниманието и Трика побеснял. Той се нахвърлил върху шефа си и започнал да го души, като едва бил спрян от футболистите. След това треньорът изкарал яда си на автомобила на боса, който оставил следите. На мястото пристигнала полиция, която съставила акт на Трика за нанесена материална щета на колата. След инцидента двамата не пожелаха да коментират, а доскорошният футболист бил изгонен. Не е изключено срещу ЧФР Клуж треньор на Университатя да бъде уволнения преди няколко дни холандец Марк Воте, чийто пост бе наследен именно от Трика.

Три кръга преди края Университатя Крайова е на 13-о място с 33 точки, на 3 пред 15-ия Пандури, който е в зоната на изпадащите. ЧФР Клуж е лидер с 60 точки, на една пред втория Унирея.

Тимът с Трика и Вальо Илиев приема ЧФР Клуж, гостува на Стяуа и в последния кръг е домакин на Оцелул./БЛИЦ