Невероятен интерес предизвика нападателят Аилтон при появата си в германското градче Бинген ам Рейн. Бразилецът подписа за един сезон с местния Хасиа, който се състезава в шеста лига.

В неделя, след предварителна подготовка, Аилтон посети традиционния неделен пазар, както и кметството. А за негова изненада над 1000 души го очакваха. Това беше и неговото представяне като ново попълнение на "червено-черните".

"Представянето ми беше подготвено по-добре от тези, когато бях играч на Шалке и Вердер. Много от моите съотборници ме познават от телевизора. Тук съм, за да ги мотивирам. Готов съм на 100%. И ще вкарам много голове", обяви 39-годишният нападател.

Интересното е, че главни виновници да се стигне до трансфер на Мълнията са двете дъщери на мениджъра на Хасиа Щефан Зайдел. Докато гледали предаването по "РТЛ" "Камп в Джунгалата", Калина и Лавириа заявили на баща си: "Този футболист, там, много е добър. Би могъл да играе за Хасиа". И няколко седмици по-късно Зайдел е влязъл в контакт с шампиона на Германия с Вердер от 2004 година.