Над 200 хиляди души се включиха в празненствата в Барселона, след като едноименният тим спечели Шампионската лига в събота след победа с 3:1 над Манчестър Юнайтед. Каталунците се прибраха снощи и прекараха цялата вечер в празненства.

Първата работа за шампионите бе да обиколят града с открит автобус и да покажат купата на феновете си. Обиколката приключи пред „Камп Ноу", който бе пълен с верни фенове, дошли да празнуват с отбора.

Най-емоционалният момент бе речта на Ерик Абидал, който сърдечно благодари на Карлес Пуйол затова, че му позволи първи да вдигне трофея от Шампионската лига. По този начин всички в отбора изразиха подкрепата си към френския национал, който бе опериран от тумор на черния дроб, но се възстанови по-бързо от очакваното и помогна на отбора в последните мачове.

Треньорът Пеп Гуардиола също зарадва привържениците и заяви, че остава поне още един сезон.

Вечерта завърши с концерт на Шакира. Тя накара гаджето си Жерар Пике и съотборниците му да се качат на сцената и да потанцуват с нея. На молбата й откликнаха Шави, Боян Кърчич, Серхио Бускетс, Педро и Давид Вия. С танците най-добре се справи Бускетс.

2_5.jpg

3_13.jpg

shakira1.jpg