Аржентинският гранд Бока Хуниорс загуби у дома от Ол Бойс с 0:2 в среща от 17-ия кръг на "Торнео Инисиал" в местната Примера дивисион. Двубоят на „Ла Бомбонера” изгледаха първите двама в световната ранглиста по тенис при мъжете Рафаел Надал и Новак Джокович, които са в Буенос Айрес за демонстративен мач.

Още в 15-ата минута плеймейкърът на Бока Хуан Роман Рикелме получи травма бе заменен принудително. Головете за успеха на гостите от Ол Бойс пък вкараха Роберто Батион (47) с глава и Мауро Матос (54-дузпа). Така треньорът Рикардо Родригес дебютира с победа начело на Ол Бойс, който се изкачи на 15-о място с 19 точки.

След третото поражение в последните си четири мача Бока Хуниорс има 27 точки и заема шеста позиция. Лидер е Сан Лоренсо, който след равенството 2:2 като гост на Атлетико Рафаела има 31 пункта, а до края на шампионата остават само 2 кръга.

Вторият Нюелс Олд Бойс завърши 1:1 у дома с Арсенал и остава с актив от 30 точки. Арсенал пък има 29 пункта и остава на четвърта позиция.

Ланус прекъсна серия от пет поредни победи с 0:0 срещу гостуващия Химнасия Ла Плата и остана на трето място с 29 точки.

Шампионът Велес Сарсфийлд надви у дома Годой Крус с 2:1 и няма загуба вече 6 мача, като спечели 4 от тях. След поредния си успех Велес е на пето място с 27 точки.

Расинг Клуб пък спечели дербито срещу Ривър Плейт с 1:0 и остава на предпоследното 19-о място с 12 точки. „Милионерите” пък са 17-и в подреждането със 17 пункта.