Инголщад направи домакинско 1:1 срещу Байер (Леверкузен) в мач от 32 кръг на Бундеслигата, което пък съхрани надеждите за тима от града на „Ауди“, че може да оцелее в германския футболен елит.

Двата гола паднаха в края на двубоя. Сони Кител даде аванс на домакините в 73-ата минута, но тийнейджърът Кай Хаверц изравни пет минути по-късно.

Така Инголщад остана на 17-о място, но с 30 точки, на три зад Хамбургер и Майнц, които са с мач по-малко. Байер (Леверкузен) е 12-и с 37.

Аугсбург записа ценна точка след 1:1 като гост на Борусия (Мьонхенгладбах), а домакините изравниха в добавеното време на мача. Алфред Финбогасон даде аванс на Аугсбург в 57-ата минута, а Андре Хан изравни в четвъртата минута на продължението на второто полувреме.

С тази точка Аугсбург събра 36 точки и заема 13-о място, но въпреки това не може да бъде напълно сигурен за оцеляването си в Бундеслигата. Борусия (Мьонхенгладбах) е на девето място с 43 точки.

Волфсбург спечели с 2:0 гостуването си на Айнтрахт (Франкфурт) и не само се взе важни три точки в битката си за оцеляване, но отдалечи и „орлите“ от местата за участие в евротурнирите.

Даниел Дидави даде аванс на „вълците“ в 48-ата минута, а в 63-ата Марио Гомес удвои. Така Волсбург събра 36 точки и вече е на 14-о място, на три точки пред Майнц и Хамбургер и на шест пред Инголщад. До края на сезона има още два кръга. Айнтрахт, който претърпя втора поредна загуба, вече е 11-и с 41 точки, на четири зад Зона Европа.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА