Съмнителен мач надушиха в първенството на Кипър с българско участие. В последния кръг играха Алки (Ларнака) и Етникос (Ахнас). Гостите победиха с 3:2. За домакините цял мач на терена бе Костадин Башов, а за гостите 90 минути игра Димитър Симов.

Кипърският интернет сайт sentragoal.com публикува обширен материал, в който изнася информация за направени големи залози в интернет пространството. За двубоя били заложени общо 223 906 евро. За сравнение за всички останали пет двубоя от кръга общата заложена сума е над 38 хиляди евро. 88% или 220 от общо 223-те хиляди евро са били за знак “2”, т.е. за победа на Етникос (Ахнас), както се случва. Кипърското издание допълва, че двубоят е бил спрян за онлайн залагане в почти всички букмейкърски къщи, можело е да се играе само в три от тях. Преди двубоя коефициентът за победа на госта – Етникос (Ахнас) е бил 2,60, а няколко минути преди старта вече е бил паднал до 1,23. На други места се наблюдавало същото падане на ставката за Етникос, от 2,50 коефициентът бил занижен до 1,33.

Резултатът от двубоя на полувремето е равен 2:2, а в 75-ата минута Етникос вкарва за крайното 3:2. В заключението на материала в сайта се намесват и азиатските букмейкърски къщи. Според експерти те имат пръст в нагласянето на резултата от двубоя. “Тези места за залагане са любими на футболистите в Кипър, тъй като там се разиграват много пари”, твърди експерт от известна букмейкърска къща пред кипърското издание./БЛИЦ

1.jpg